Ude af balance ved centrifugering

Søg

Når denne besked vises i displayet af vaskemaskinen, så er den stoppet under centrifugeringen. Dette stop skyldes at maskinen ikke har været i balance, da det der vaskes ikke fordeles korrekt rundt i maskinen.

I maskinen sidder der en switch, som registrerer hver gang tromlen kører. Den fornemmer når maskinen er ude i balance, og vil melde fejl hvis dette sker.

Det vi har erfaring med, som ofte kan være skyld i denne fejl, er hvis man vasker fx en hovedpude eller andet tøj/tæppe, der suger meget vand.
I dette tilfælde vil fx puden suge så meget vand under vask, at den ligger sig som en klods inde i tromlen. Den vil derfor ikke blive fordelt korrekt under centrifugering, og da maskinen så registrerer en ubalance, melder den fejl.

Oplever du dette, vil vi anbefale dig at prøve at klemme så meget vand ud af dit vaskede produkt som muligt, og lægge noget andet med i vaskemaskinen, som kan hjælpe med at fordele bedre. Dette kan være vaskebolde, eller noget andet vasketøj.

Husk at genstarte maskinen, ved at slukke for strømmen bagpå i 15 sekunder, og tænde den igen. Efter en genstart er maskinen klar til igen at blive tændt.

 

Skulle du fortsat opleve fejl, eller kan du ikke få gang i maskinen igen, så kan du fejlmelde den her.

Var denne artikel en hjælp?

Har du stadig spørgsmål?
Vores kundeservice team er klar til at hjælpe dig.
contact-image